Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Wat is een stofbinder?

Het is niet altijd noodzakelijk om een vloer volledig vloeistofdicht af te werken maar je wilt geen stof, slijtage en het liefst een makkelijk te onderhouden vloer. Hiervoor kunnen we een stofbinder toepassen. Een stofbinder is een impregneermiddel voor beton- en andere vloeren. Een stofbinder gaat een reactie aan met de vrije kalk en nog niet gehydrateerd cement in het beton. Na de chemische reactie van nano lithiumsilicaat is het betonoppervlak permanent beschermd. Indringing van vocht en vuil is vrijwel onmogelijk en verwering van het beton wordt tegengegaan.

Waar worden deze toegepast?

Een stofbinder is op verschillende ondergronden toe te passen. Vaak passen wij een stofbindende coating of impregneer toe op wanden en vloeren van;

 • Bedrijfsruimten
 • Infrastructuur (barriers, wanden van tunnels, onderdoorgangen en landhoofden)
 • Expeditieruimten
 • Magazijnen
 • Opslagruimten
 • Fabrieken
 • Productieruimtes
 • Ziekenhuizen
 • Garages
 • Kelders

Het effect van een stofbinder

Een stofbinder is het aanbrengen van een beschermende toplaag op de vloer. Het is daarentegen niet hetzelfde als het coaten van de vloer met een compleet systeem. Door het toepassen van een stofbinder wordt de toplaag stofvrij, harder, dichter én eenvoudig in onderhoud. De stofbinder dringt diep door in de vloer en bindt stof zodat er een stofvrij oppervlak ontstaat.

Doordat de stofbinder echt in de betonvloer trekt, zal de laag niet scheuren of beschadigen zoals bij een coating wel het geval kan zijn. Het impregneren door middel van een stofbinder, hoeft niet persé bij het aanbrengen van de vloer te worden toegepast. Een stofbinder kan ook aangebracht worden bij reeds bestaande vloeren. Bij beton- en cementvloeren is het wel erg belangrijk dat deze minimaal 4 weken oud en vochtvrij zijn.

Welke stofbinders kennen we?

Afhankelijk van de ondergrond, de wensen en eisen kiezen we samen het juiste systeem. Wij werken met stofbinders van verschillende merken. Zo werken we bijvoorbeeld met FLOORGUARD MINERAL en met Moxilon.

FLOORGUARD MINERAL is een efficiënte stofbinder met een transparante afwerking welke binnen én buiten toepasbaar is. Het verbeterd de toplaag van de vloer én het binden van alle stof. FLOORGUARD MINERAL heeft een snelle uitharding, is eenvoudig aan te brengen en duurzaam. Dit scheelt dus in de onderhoudskosten. Moxilon is ook toe te passen op verschillende soorten ondergronden. Net als FLOORGUARD MINERAL is deze eenvoudig toe te passen en duurzaam.

Eigenschappen

 • Goed bestand tegen chemicaliën
 • Vloer blijft langer mooi
 • Toepasbaar op bijna alle ondergronden
 • Ondergrond is eenvoudiger te reinigen
 • Slijtvastere ondergrond
 • Hardere toplaag

Voorbehandeling

Bijna iedere vloersoort kan geïmpregneerd worden met een stofbinder. Met name bij beton en cementdekvloeren is het wel belangrijk om een aantal noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Zo dient de betonvloer perfect schoon te zijn anders trekt de stofbinder in het vuil in plaats van in de vloer. Het reinigen van de ondergrond wordt professioneel gedaan met daarvoor geschikte machines.

Tevens moet de vloer zo droog mogelijk zijn. De stofbinder moet namelijk worden opgenomen in de betonvloer. Dit gaat veel moeizamer in een vochtige vloer. De vloer mag dan ook niet behandeld zijn met een was of olie. Het is ook belangrijk om grote scheuren of gaten te repareren met een betonreparatiemortel. Laat dit wel altijd doen door een specialist zoals ProNed.

Aanbrengen van een stofbinder verlengt de levensduur van het oppervlak

ProNed brengt al meer dan 15 jaar stofbinders aan op de meest uiteenlopende projecten. Meestal wordt de stofbinder aangebracht met spuitapparatuur of rollers. Na voldoende droging kan de vloer of het oppervlak weer in gebruik worden genomen.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over stofbinders kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het laten aanbrengen van een stofbinder door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed