Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Wat is kelderafdichting?

Kelderafdichting is afdichten om ervoor te zorgen dat wanden en vloeren dicht blijven. Hierdoor blijven deze droog en voorkom je schade door onder andere vocht en zouten. Afhankelijk van de omstandigheden, locatie, eisen en wensen passen we het juiste systeem toe.

Waarom kelderafdichting?

Een van de veelvoorkomende oorzaken van schade is vocht omdat kelders vaak onder het grondniveau liggen waardoor het vochtgehalte hoger is. Vocht in een kelder leidt tot aanzienlijke schade zoals schimmel, nare geur, optrekkend vocht, vochtplekken of scheurvorming in de muren. Het tast het bouwmateriaal aan én er kunnen ook schimmels ontstaan welke schadelijk zijn voor de gezondheid. Door een juiste afdichting toe te passen waardoor wanden en vloeren droog blijven, houd je een gebouw of constructie intact.

Soorten vocht

Vocht is een veelvoorkomend probleem. Vocht kan op verschillende manieren doordringen en laat hierbij vaak een hoop schade achter. Enkele voorbeelden van vocht zijn condensatievocht, opstijgend vocht, doorslaand vocht en hygroscopisch vocht.

Condensatievocht

Deze vorm van vocht is nooit geheel te voorkomen want vrijwel alles wat wij doen veroorzaakt vocht. Op koude wanden kan als gevolg van een koudebrug of op zeer vochtig koud, nat metselwerk de in de ruimte aanwezige luchtvochtigheid, waterdamp, op deze plaatsen condenseren. Door regelmatig een pand of betonconstructie te ventileren kun je condensatievocht verminderen en dus de kans op schade verlagen.

Opstijgend vocht

In Nederland leven we in zeeklimaat waardoor er dus veel water in de bodem zit. Onder een pand, gebouw of woning is dit dus niet veel anders. Een kelder of kruipruimte is dus erg vochtig. Opstijgend vocht kan schadelijk zijn voor de fundering en muren van het object. Wanneer het vocht diep is doorgedrongen in de muren of constructie, kan er blijvende schade ontstaan én schimmels krijgen de kans om te groeien. Slecht voor het beton en voor de gezondheid. Opstijgend vocht is gelukkig eenvoudig te behandelen en daar helpt ProNed graag bij.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een veelvoorkomend probleem bij oudere panden of huizen die schade hebben opgelopen aan de buitenmuren. De oorzaak van deze schade kan erg uiteenlopen zoals door klimplanten, botsingen en scheurvormingen. Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door regen, hagel en sneeuw. Wanneer een muur dus beschadigd is, is deze niet meer beschermt bij neerslag. De neerslag slaat in op de gevel waardoor het vocht binnendringt in de muur. Hierdoor ontstaat er schade aan zowel de binnen- als de buitenmuur.

Manieren van afdichting

 • Injecteren
 • Bestrijden optrekkend vocht
 • Waterdicht maken aan binnenzijde én buitenzijde
 • Afdichten doorvoeren

Methoden kelderafdichting

 • Bitumenafdichtings coating
 • Gietafdichting
 • Verkiezelingsconcentraat
 • Afdichtingsmortel

Voordelen kelderafdichting

Kelderafdichting kent vele voordelen waaronder het voorkomen of beperken van (vocht)schade. Daarnaast voorkom je natuurlijk ook dat je nogmaals een lekkage krijgt en je zorgt ervoor dat vocht geen kans heeft om binnen te dringen. Kelderafdichting is een duurzame manier van het intact houden van een constructie, kelder of gebouw.

Wat is injecteren?

Er zijn verschillende injectietechnieken. Het doel van injecteren is om de samenhang van de constructie te herstellen. Door de juiste injectietechniek toe te passen, kunnen er veel vochtproblemen opgelost worden. Door middel van betoninjectie repareren wij scheuren in betonconstructies.

Betoninjectie

Betoninjectie wordt ingezet om scheuren in constructies te repareren. Tevens kunnen hier lekkende constructies waterdicht mee gemaakt worden. Wanneer beton tekenen van beschadigingen of scheuren begint te vertonen, is het noodzakelijk om betoninjectie toe te passen.

Waarom injecteren?

Injecteren is een methode met verschillende doelen waaronder;

 • Afdichting
 • Versteviging
 • Elastisch verbinden
 • Verlijmen of opvullen van holle ruimten

Bij de uitvoering van kelderafdichtingswerkzaamheden werken we met de materialen van Sika en Remmers.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over anti-graffiti coatings kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het aanbrengen van een anti-graffiti coating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed