Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Wat is een glascoating?

Een glascoating is een beschermende en duurzame coating voor glas oppervlakken. De coating vormt een duurzame laag om zo onder andere UV-straling te blokkeren zonder het natuurlijke licht tegen te houden, een ideaal zonweringsysteem.

Wat doet een glascoating?

De coating bestaat vaak uit meerdere transparante dunne lagen met een verschillend brekingsindex. Hoe hoger de brekingsindex van het materiaal waaruit het glas bestaat, hoe meer het licht erop weerkaatst. De laagdiktes worden daarom zo op elkaar afgesteld dat de invalshoek van het licht op een bepaalde manier gemanipuleerd of gebroken wordt. Omdat iedere laag een andere golflengte beïnvloedt, wordt de reflectie steeds meer geneutraliseerd bij iedere nieuwe laag

Een anti-reflectiecoating (glascoating) zorgt voor zowel interne als externe lichtbronnen. Om deze reden worden zo’n coating veel toegepast op geluidsschermen om verblinding van bestuurders door koplampen van auto’s en vrachtwagens in het verkeer te voorkomen.

Waarom een glascoating?

Een glascoating kan om meerdere redenen worden toegepast. Zo vermindert het de reflectie van zonlicht, hierdoor noemen we een glascoating ook wel een anti-reflectie coating. Het houdt niet alleen uv-straling tegen maar ook infraroodstraling. Het zonlicht wordt daarentegen wel doorgelaten maar zonder de weerspiegeling en warmte van het zonlicht. Het vormt als het ware een isolatie-barrière. Er zijn verschillende glascoatings met een divers pallet aan eigenschappen zoals;

  • Hydrofoob
  • Hydrofiel
  • Zelfreinigend
  • Reflecterend
  • Infraroodstraling en -UV werend
  • Aangroeiwerend

Type ondergronden

Een glascoating brengen we aan op glazen oppervlakken zoals ramen, zonnepanelen, geluidsschermen en andere glas oppervlakken.

Voordelen glascoating

Een glascoating kent vele voordelen zoals hoge temperatuur weerstand. Daarnaast heeft de coating anti-graffiti eigenschappen, is waterafstotend en eenvoudig te reinigen zonder de coating laag aan te tasten. Het zorgt er ook voor dat vervuilingen nauwelijks tot geen kans krijgt om te hechten aan het behandelde oppervlak.

Zet de eerste stap

Meer info of een offerte aanvragen?

Voor alle informatie over glascoatings kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Daarnaast is het ook mogelijk om een offerte op te vragen voor het aanbrengen van een glascoating door ProNed. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachte! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.
Start jouw project

Samen met ProNed