Sluiten

Direct een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in en vraag direct een offerte aan!


Onze certificeringen

Kwaliteit en vertrouwen vormen de basis voor de werkzaamheden van ProNed

Kwaliteit en vertrouwen staan hoog in het vaandel binnen ProNed. We hechten veel waarde aan goed opgeleid personeel dat op pad kan worden gestuurd met de juiste benodigde kennis. We leveren maatwerk én waarborgen op deze wijze de veiligheid van onze medewerkers. Al onze medewerkers zijn in het bezit van diverse certificeringen, waaronder het VCA certificaat, anti-graffiti certificaat, hoogwerker certificaat, GPI en een Digitaal Veiligheidspaspoort. Onze medewerkers zijn daardoor opgeleid tot echte vakmensen met voldoende kennis over onder andere verwerkingstechnieken en producten.

VCA certificaat

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. VCA is veel meer dan enkel een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven zoals ProNed worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Met een VCA certificaat leg je de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. Om de veiligheid van onze medewerkers te kunnen garanderen, bezitten ProNed en alle medewerkers een VCA certificaat.

Bekijk hier ons VCA certificaat

Anti-graffiti

ProNed verwijdert ieder jaar tienduizenden meters graffiti van geluidsschermen, viaducten en andere objecten. Het veilig verwijderen van graffiti vraagt om specialistische kennis en ervaring. Daarom zijn alle medewerkers van ProNed in het bezit van een anti-graffiti certificaat. In de module Graffitiverwijdering Gevel van SVS opleidingen leren medewerkers hoe zij graffiti veilig moeten verwijderen en op welke manier ze anti-graffitisystemen kunnen aanbrengen.

Hoogwerker certificaat

Binnen ProNed werken we geregeld met hoogwerkers om plaatsen en objecten te reinigen en om conserveringssytemen aan te brengen die op onbereikbare hoogte zitten. Voor al onze medewerkers is het daarom essentieel dat zij op de hoogte zijn op welke wijze ze veilig en deskundig kunnen omgaan met hoogwerkers. Het waarborgen van de veiligheid van onze medewerkers staat uiteraard buiten kijf. Om die reden zijn zij allemaal in het bezit van een hoogwerker certificaat. Een hoogwerker certificaat is namelijk dé manier om aan te tonen dat al onze medewerkers voldoende zijn opgeleid in het besturen en bedienen van een hoogwerker.

DVP

Werken op een bouwplaats, op het spoor of dicht langs het spoor brengt vaak risico’s met zich mee. Het is belangrijk dat medewerkers zich hiervan bewust zijn en blijven. De railinfrabranche heeft daarom het Digitaal Veiligheidpaspoort ingevoerd, waarmee veiligheid naar een hoger niveau word getild. Het is een persoonlijke pas waarmee je aan het werk kunt op ProRail-terrein. Door het scannen van de pas is zichtbaar of je aanwezig mag zijn op het betreffende terrein en over welke certificaten je beschikt voor het uitvoeren van werkzaamheden. De medewerkers van ProNed werken veel op projecten binnen de infrastructuur, dus een DVP is onmisbaar. Om het aantal veiligheidsincidenten op spoorwegterreinen terug te dringen, bezitten alle medewerkers een DVP.

GPI

GPI staat voor Generieke Poortinstructie. Iedere medewerker die een bouwplaats wil betreden, moet voortijdig poortinstructies volgen en een toets afleggen. Het doel van de poortinstructies is een hoger bewustzijnsniveau van veiligheid creëren en daarmee duidelijkheid voor medewerkers wat er van hen wordt verwacht op het gebied van veiligheid op een bouwplaats. De GPI moet veilig gedrag op de bouwplaats verder bevorderen en verbeteren. Doordat GPI gelijk is voor alle bedrijven en bouwplaatsen komt er meer duidelijkheid over het gewenste veiligheidsgedrag op alle bouwplaatsen van verschillende bedrijven. De norm is en wordt hiermee gezet.

In 2020 zullen de volgende certificeringen worden toegevoegd;

  • CO2 prestatieladder
  • BCCA Belgian Construction Certification Association – Certificatie van de beroepscompetenties van personen

Meer informatie?

Contacteer ons

Voor alle informatie over onze certificeringen kun je bij ons terecht. We vertellen je er graag meer over. Natuurlijk wisselen we graag eens van gedachten! Contacteer ons via info@proned.be of door te bellen naar 0380 801 29.